Onder "Club Informatie" is algemene informatie ondergebracht onder diverse 'Categorie├źn'

De gewenste informatie kan in de kopregel van deze pagina geselecteerd worden: Select Category.

 

Algemene Informatie

De eerste honkbalclub in 's-Hertogenbosch werd opgericht op 20 juni 1965, een initiatief van enkele leerlingen van de HBS.  In Rosmalen werd op 6 september 1978 een honkbalclub opgericht door de familie van der Meer.

Beide verenigingen maakten een gestage groei door en uiteindelijk op 23 juni 2003, is de Honkbal en Softbal Vereniging GRYPHONS ontstaan uit een fusie tussen de vereniging  H.B.S. uit ’s-Hertogenbosch en de Knuppelaars uit Rosmalen.  Beide verenigingen waren genoodzaakt uit te zien naar een andere accommodatie i.v.m. uitbreidingen van de naast het complex gelegen psychiatrische inrichting Coudewater (Rosmalen) enerzijds en de verbreding van de A2 (’s-Hertogenbosch) anderzijds. Dankzij deze fusie is GRYPHONS uitgegroeid tot een van de grotere honk- en softbalverenigingen in Nederland.

 Clubinfo

Bankrekening : NL63 RABO 0144 5134 98

KvK 's-Hertogenbosch: 40215523

Postadres:  St. Josephstraat 7, 5211 NH,  's-Hertogenbosch

Sportpark "De Groote Wielen"   Groote Vlietlaan 61, 5245 PB Rosmalen,  tel. 073- 822 1968

Honk- en softbal zijn echte zomersporten,

Leuk dat je interesse toont in deze teamsport en in het bijzonder voor Gryphons, de honk- en softbalvereniging uit ’s-Hertogenbosch en Rosmalen die al meer dan 30 jaar bestaat. Gryphons is een van de grotere honkbal- en softbal verenigingen in Nederland en speelt mee in de Topsport competitie van de KNBSB.

Het actieve speelseizoen loopt van april tot oktober. In januari beginnen de voorbereidende indoor trainingen echter al in een sporthal. Tijdens de zomervakantie liggen de competitie en trainingen een paar weken stil. In eerste instantie spelen jongens en meisjes samen Beeball maar daarna splitst het zich in honkbal voor jongens en softbal voor meisjes.

Sinds 2006 is het  gloednieuw sportpark “De Groote Wielen” beschikbaar. Het is een prachtige locatie met alle denkbare faciliteiten gelegen in Rosmalen, ’s-Hertogenbosch..

Afhankelijk van je leeftijd wordt je ingedeeld in een van de teams. Onder ‘ Teaminformatie’  vind je een overzicht van de honkbal- en softbalteams bij GRYPHONS.

Wat zijn de kosten  

Honk- en Softbal wordt op gras en gravel gespeeld. Een trainingspak en gewone voetbalschoenen voldoen daarom in eerste instantie prima. Een uniform is verkrijgbaar via de vereniging en kost ongeveer € 95. Het meest essentieel bij honk- en softbal is een speciale handschoen om de bal te vangen. In eerste instantie heeft de vereniging handschoenen maar het is gebruikelijk er zelf een aan te schaffen. Prijzen hiervoor beginnen vanaf € 25 voor de kleintjes. Voor de wat oudere jeugd valt de gemiddelde prijs rond de € 75. De jaarlijkse contributie is afhankelijk van je leeftijd en vind je onder 'Clubinformatie' en ga dan naar ‘6. Contributie’

Geinteresseerd ?

Neem dan contact op. Wij nodigen je graag uit om eens langs te komen en een paar keer mee te trainen. Zo kun je eerst kennis maken met de sport voordat je besluit lid te worden.

Wil je nog meer weten, surf dan verder op deze site voor heel veel meer informatie